Продажбата на българския финтех myPos официално приключи. Новия собственик на компанията за ПОС терминали и разплащания

...
Продажбата на българския финтех myPos официално приключи. Новия собственик на компанията за ПОС терминали и разплащания
Коментари Харесай

Американци придобиха българска фирма за ПОС терминали

Продажбата на българския финтех myPos официално завърши. Новия собственик на компанията за ПОС терминали и разплащания е американският капиталов фонд Advent International.

myPos резервира българското наличие в управлението си, само че се прибавят две основни позиции към мениджърския екип. Абденур Беззух е назначен за основен софтуерен шеф на групата, а Любомир Атанасов за вицепрезидент по тактиката.

Бъдещето на компанията

Плановете на компанията са да разшири набора от предлагани услуги, само че за момента нищо съответно не се оповестява.

Имаме огромни упоритости да разтеглим набора от спомагателни цифрови услуги и да предоставим нови благоприятни условия, до които дребните търговци рядко имат достъп. Възможностите да подкрепим дребния бизнес и стопанската система са действителни и аз се веселя да се причисля към Advent и myPos в това начинание ", споделя Лоран Льомоaл, ръководител на Борда на шефовете.

Българската myPOS все още е единствената компания в Европа, предлагаща на търговците, които одобряват цифрови заплащания посредством нейните принадлежности, да получат парите си незабавно, без да бъдат таксувани в допълнение за това. Компанията неотдавна навлезе в магазини в Неапол, Италия, и Лион, Франция, и се приготвя за нова вълна на разширение на европейския пазар.

Радваме се, че можем да подкрепим същинската стопанска система, задвижвана от дребните и междинни бизнеси, като им оказваме помощ да просперират. myPos е бизнес, който следим от близко повече от пет години и придобиването ѝ е първата крачка в тази посока “, споделя Фабио Кали, ръководещ шеф на Advent International, представен от economic.bg.

Припомняме, че в края на месец януари Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде позволение за продажбата, за която се говореше месеци преди този момент.

Кои са Advent International?

Advent International е американска компания, която се е утвърдила като един от най-големите и най-опитни световни частни финансови вложители.

Фондът е прочут на българския пазар – преди години той приватизира БТК, а по-късно за малко бе мажоритарен притежател в " Девин “ и заводите за плочки Kai.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР